Vinn stipendium till utlandsstudier

Har du funderat på att plugga utomlands? Det är något som blir mer och mer populärt och faktiskt även mer och mer viktigt. Många jobbannonser kräver att du har internationell och interkulturell erfarenhet, alltså att du har erfarenhet av att vara tillsammans eller arbeta med människor från andra länder i en internationell miljö.

Det går inte att jämföra med att ha varit på semester utomlands. Att plugga eller arbeta i ett främmande land en viss tid får dig att öppna ögonen för livet utanför dina gränser. Man lär sig att människor tänker och lever annorlunda, att respektera andra och man får en annan syns på sitt liv och sitt land. Dessutom lär man sig att ta vara på sig själv i ovana situationer, väldigt nyttigt.

Språket är förstås en annan stor plus punkt när du studerar utomlands. Du blir tvungen att lära dig språket bra i det land du pluggar, ofta engelska men kanske också tyska, franska eller spanska. Det kommer du ha nytta av hela livet. Det är oerhört viktigt att kunna ett eller flera främmande språk för din blivande karriär i arbetslivet.

Många grunder varför du borde studera i utlandet och här har du chansen att vinna ett stipendium till just det. Du måste personligen kunna ta emot priset på mässan antingen i Göteborg eller i Stockholm - men det är väl en liten färd om du nu har stora planer på att gå på universitet utomlands! 2 personer kan vinna ett stipendium och det finns även 3-10:e pris som är en resecheck på 5000 kr eller 1 års gratis abonnemang på Spotify.
alternative_text ©TävlingsCentralen 2013-09-03