Vinn tävlingar del 1 - Motivera varför du ska vinna

Nu startar vi en serie bloggar om hur man vinner i tävlingar och annat som är värt att veta. De kommer innehålla många tips om vad du kan göra för att öka dina vinstchanser. Här är 1.a delen:

Det är superkul att vinn en tävling. Problemet är bara att i många tävlingar krävs att du ska motivera varför just du ska vinna och då blir man lätt helt nollställd - VAD ska man skriva??!! Här är några tankar och idéer som kan vara värt att tänka på:

1. Ta det med humor

En text som får juryn att smajla ger dig större chanser att vinna. Att be på sina bara knän och hoppas på medlidande är ingen bra idé.

2. Det är inte fel att rimma

Det verkar kanske lite löjligt, men det bevisar att du har ansträngt dig för att vinna, juryn blir på glatt humör (se ovan) och kommer lättare ihåg ditt bidrag eftersom det är unikt.

3. Försök vara originell

De flesta bidrag som vinner har fått domarnas uppmärksamhet på ett eller annat sätt, så det gäller att inte låta tråkig och banal. 'Jag vill vinna resan till Italien för jag gillar Italien och italiensk mat' är inte särskilt kreativt och blir lätt slängt åt sidan.

4. Nämn produkten eller tävlingsarrangören i din text

I många fall vill tävlingsarrangören använda insända bidrag till marknadsföring. Ivarjefall kommer de att presentera det vinnande bidraget på sin hemsida/facebooksida - och vad gör dem inte extra stolta om inte bidraget som vann samtidigt nämner deras produkt på ett positivt sätt!

5. Skriv inte för långt

Ofta är angett hur lång texten skall vara, t.ex. max 20 ord, max 35 ord. Håll dig till det.

6. Var spontan och ärlig

Ibland är det enklaste helt rätt. Om din första tanke när du ser priset är 'wow, det här skulle passa perfekt i vardagsrummet och min fru skulle hoppa högt av glädje', använd den tanken i ditt bidrag.

Hoppas detta hjälpte lite till att gnugga geniknölarna och lycka till! ©TävlingsCentralen 2013-05-12

.