Hitta en tävling

Sök i vår databas för att hitta tävlingar du letar efter hos TävlingsCentralen.

Search result for: tävlingar tidningar

Idag har jag något spännande att dela med mig av. Ett speciellt gästinlägg av Jon McKnight, medtävlare och författare till A Prize To Die For (svenska: Ett Pris Att Dö För). Jag hoppas att du gillar denna introduktion av Jons nya bok och kommer att njuta av att läsa hans roman lika mycket. Jag gjorde verkligen det och jag tycker att den som ivarjefall är lite tokig i tävlingar borde ha läst boken!
Just nu finns boken bara på engelska men här är hans inslag översatt till svenska så att alla ska kunna hänga med.

* * *

Tänk hur det skulle vara för en tävlare om webbplatser som denna inte existerade, Facebook hade inte uppfunnits, och du kunde inte googla svaret på någonting.

Istället för att delta i tävlingar via e-post eller sms skulle du behöva skriva allt för hand och sedan skicka allt med posten.

Och istället för att få daglig, aktuell information om de senaste tävlingarna från TävlingsCentralen skulle du behöva förlita dig på illustrerade tidningar som tryckts och skickats till dig en gång i månaden och var oftast inte särskillt aktuella när de damp ner i din brevlåda.

Tja, det är hur det var i början av nittiotalet - och författaren Jon McKnight, en tävlare i England, beskriver denna fjärran värld i A Prize To Die For, en komisk roman som lyfter locket på vår besatthet.

Här, i ett särskilt inslag för TävlingsCentralen, berättar han hur han kom upp med den vinnande idén för en roman ...

A Prize to die For

Berätta för folk att du är en tävlare och det finns en god chans att de kommer att tänka på dig som någon sorts nörd - någon som liknar en tågräknare eller en fågelskådare.
Men säg att du just har vunnit en bil, och plötsligt vill de höra allt och ger avundsjuka blickar. Sådan är situationen för tävlare. Människor är bara alltför villiga att framställa oss som förlorare (ganska ironiskt, under omständigheterna), men det ögonblick vi vinner något spektakulärt vill de alla veta hemligheten bakom vår framgång.
Jag upptäckte det sjäv, ett par decennier sedan, när jag vann en Audi värd nästan en årslön med en slogan som slog 3.000 andra i en nationell tidningstävling. Plötsligt var alla de människor som hade skrattat åt mig för att jag köpt 99 burkar kattmat trots att jag inte ägde en katt inte så skrattande längre. The National Lottery fanns inte i början av nittiotalet, så alla som vann t ex £ 1000 i månaden för livet ut skulle ha gjort förstasidesnyhet.
Det var medan jag skrev min 50 slogan för just en sådan tävling (jag vann andra pris på £ 100 per vecka för en vecka!) Att idén till min roman kom till mig. Vad händer om ett kämpande djurfoder företag försökte att publicera sin väg ut ur ekonomiska svårigheter genom att erbjuda ett £ 1.000 per månad-för-livet pris, men beslutade att fiffla med bedömningen så att den äldsta deltagaren vann? Företaget skulle få massor av positiv publicitet och försäljningen skulle skjuta i höjden, och det skulle inte kosta företaget mycket om vinnaren var en 95-åring vars medellivslängd skulle förmodligen förkortas med chocken av vinsten.
Men vad hände om något gick fel och priset delades ut, objektivt, till en tävlare som bara var 30? Verkställande direktör för djurfoder företaget skulle vara glödande av ilska när han inser att den unge vinnaren kan kosta honom en förmögenhet ... om han lever! Och så föddes handlingen...

Den korrumperade domare som skulle ha bestämt resultatet av tävlingen om han inte hade varit, eh, upptagen just då, pressas i rollen som en lönnmördare och försöker se till att den 30-årige vinnaren inte kommer att vara i livet för att njuta av sin vinst för mycket länge. Och det är inte det enda problemet den 30-årige Tim Wembury har att brottas med. Han har skämt ut sig själv otroligt av att köpa 36 kondomer för en tävling, bara för att finna sig själv i den enda staden i Storbritannien där brevbärare är i strejk, brevlådorna är förseglade och han kan inte posta sina tävlingsbidrag.

Och han tror att han har varit smart genom att anmäla sig i en tävling för sexiga italienska bikinis och bara gett sina första initialer på anmälningsformuläret så domarna kommer att anta att han är en kvinna ... men han har inte läst reglerna om att behöva bära sitt inköp till prisutdelningen. Oavsett hur framgångsrik han är, för Tim känns allting meningslöst om han inte kan vinna en sak han vill ha mest i världen: hjärtat av en kvinna. Han kan inte tro sin lycka när Dilly anländer vid hans dörr för att ta reda på mer om honom för djurfoder företaget, och hon verkar tycka om hans sällskap. Men är hon bara snäll mot honom eftersom det är hennes jobb? Och är hon en del av planerna för att skicka honom på en enkel resa till nästa värld? Tja, det måste du läsa romanen för att ta reda på!


Det räcker med att säga att detta är en av de mycket få romanerna någonsin som har en tävlare som hjälte (jag är bara medveten om en annan, som inte längre är i tryck), och tävlare överallt kommer att känna igen vår ovanliga och fascinerande värld vid varje bläddring av sidan. A Prize To Die For har mottagits väl hittills, med flera fem-stjärniga recensioner på Amazon. Recensenter har beskrivit den som "achingly funny", "a geem of a book" och "thoroughly enjoyable and entertaining". En kommentar, lyckligtvis typiskt, var: "Not many books make me laugh out loud and hoot with delight, but this one did" Det är väldigt trevligt av dem att säga så, men vad synd att de inte var en av domarna i juryn alla dessa år sedan!
Author Jon McKnight

Det är ett av problemen med att vara en romanförfattare: varje läsare är domare i sin egen jury. Kommer de tycka att det är lyckat skrivet och originellt? Står det vad den behöver säga i 72.000 ord eller färre? Och förtjänar boken att vinna utrymme i deras bokhylla? En annan vinnare skulle naturligtvis kunna vara Plymouth, min hemstad i England. Inte många romaner har utspelats här, men A Prize To Die For använder verkliga platser som människor kan utforska när de spårar karaktärernas steg. Det är en stor stad, och en perfekt bakgrund för en roman. Smeatons Tower, fyren på Plymouth Hoe, är skådeplatsen för ett mordförsök, medan det magnifika krigsmonument som dominerar stadsbilden i närheten har en hemlig kammare som ingen märker trots att otaliga människor inspekterar namnen på plakaten varje år. Men kanske de största vinnarna är tävlarna själva. Alla som läser A Prize To Die For (Ett Pris Att Dö För) kommer äntligen att förstå hur vår värld fungerar, vad som driver oss att ofta göra extrema ansträngningar för att delta i och vinna tävlingar, och hur givande belöningen av vår passion kan upplevas. Och nu kan du börja bedöma: kommer A Prize To Die For vinna en plats i din egen bokhylla?

* * *
A Prize To Die For Jon McKnight publiceras av Middle England Media och är tillgänglig för Kindle, Kobo eller iBook. Detaljer på http://www.aprizetodiefor.com och på A Prize To Die For Facebook-sida. Detaljer på http://www.aprizetodiefor.com och på A Prize To Die For Facebook sidan.

Böcker o Tidningar Tävlingar

Vinn böcker, pocketböcker, deckare och andra romaner samt tidningar till barn och vuxna. Vi visar även tävlingar där du kan vinna prenumerationer, presentkort på bokaffärer och tidningsförlag. Visst är det mysigt att kunna fylla på bokhyllan där hemma i läshörnan! Tävla om kokböcker för nya ideer vad man ska laga till middag. En fin bok om lyxig choklad eller en vinguide kanske kan bli en fin gå-bort present. Vinn guideböcker och andra böcker om resor och bli inspirerad av vad din nästa resa kunde bli till. Vinn roliga barnböcker och serietidningar. Få gratis uppslagsverk och inspirerande hjälp-dig-själv böcker, vinn gratis böcker om trädgård och design. Ibland dyker det upp tävlingar där du som deltagare kan skriva en novell, artikel etc. för att vinna finfina priser.


Vinn två biljetter till UEFA Champions League
Regler och villkor för UEFA Champions League: Vinn biljetter till finalen med Hotels.com och MasterCard (”Tävlingen”) Genom att fylla i formuläret och delta i Tävlingen godkänner du dessa regler och villkor (”Regler och villkor”). Kampanjmaterial som berör Tävlingen, inklusive all information om hur man deltar i Tävlingen, utgör också en del av dessa Regler och villkor. Skulle någon punkt i sådant kampanjmaterial strida mot dessa regler och villkor är det dessa regler och villkor som gäller. 1. Tävlingen arrangeras av Hotels.com L.P., 10440 North Central Expressway, Suite 400, Dallas, Texas 75231 (”Hotels.com”). 2. Tävlingen organiseras i samarbete med MasterCard, som ansvarar för UEFA-biljetterna, för att stötta UEFA Champions League finalen i Cardiff. Hotels.com ansvarar inte för MasterCards, eller någon annan tredje part som är involverade i att arrangera Prisets, handlingar. 3. Element London Limited, 5 Morie Street, London, SW18 1SL, telefonnummer 0208 871 9959 (”Element”) tillhandahåller Priset och ger priset till vinnaren. 4. Vinnaren måste vara minst 18 år eller ta med någon som är över 18 år på avresedatum och vara medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige. Om någon av deltagarna är minderårig måste den minderåriga ha tillåtelse från målsman, även om de inte är vinnaren. 5. Anställda på och representanter för Hotels.com eller något av Hotels.coms dotterbolag eller partnerbolag och deras närmaste familj och medlemmar i samma hushåll, samt andra personer som på något sätt står i samband med Tävlingens utförande eller förverkligande är inte behöriga att delta. 6. Hotels.com förbehåller sig rätten att kräva att deltagare bevisar att de är behöriga att delta i Tävlingen. Om det visar sig att vinnaren inte är behörig förbehåller Hotels.com rätten att ge Priset till en annan deltagare och att begära återlämning av pris som redan delats ut. 7. Tävlingen börjar klockan 01:01 den 29 mars 2017 och alla bidrag måste ha tagits emot klockan 00:59 på sista tävlingsdagen den 10 maj 2017. 8. Tävlingen kommer att marknadsföras på Hotels.com på följande webbadress: https://sv.hotels.com/erbjudanden/champions-league-se/ (”Webbsidan”). 9. För att delta i Tävlingen måste du uppge förnamn, efternamn och e-postadress samt svara på följande fråga: ”Hur ser dina drömmars fotbollsresa ut?” i korrekt del på Webbsidan. Bidrag som skickas in på annat sätt godkänns inte. Deltagare som inte anger all den obligatoriska information som begärs vid anmälan till Tävlingen och deltagande i Tävlingen, får inte delta i Tävlingen. 10. Det är förbjudet att använda skript, makro eller något annat automatiserat system för att delta i Tävlingen. Bidrag som har skapats (eller som verkar ha skapats) genom ett sådant system kan komma att betraktas som ogiltiga. Oläsliga, ofullständiga eller bedrägliga bidrag accepteras inte. 11. Deltagare får endast delta med ett bidrag i Tävlingen. Alla eventuella bidrag som skickas in utöver det diskvalificeras. 12. Genom att skicka in ditt bidrag tackar du ja till att prenumerera på Hotels.coms nyhetsbrev via e-post. Observera att du kan avsluta prenumerationen på dessa nyhetsbrev när du vill. 13. Genom att delta i Tävlingen går deltagare med på att få sitt namn, sin personliga information, sina uttalanden och sitt foto publicerat i officiellt material relaterat till Tävlingen i alla typer av global media relaterad till Tävlingen, som internet, tidningar och radio, utan vidare omnämnande, betalning eller annan kompensation. Detta inkluderar att publicera deras namn som vinnare på Webbsidan mellan den 12 maj 2017 och den 31 juli 2017. Information om vinnaren görs tillgänglig för deltagarna och allmänheten på begäran genom att de skickar ett e-postmeddelande till kundtjänsten på Hotels.com på https://ssl-uk.hotels.com/customer_care/email_us.html senast den 31 juli 2017. 14. Priset består av: • två (2) biljetter till UEFA Champions League-finalen i Cardiff, Wales, på National Stadium of Wales lördagen den 3 juni 2017; • två (2) flygbiljetter i ekonomiklassen från utvalda flygplatser (se nedan), med skatter, avgifter och ett (1) handbagage per person inkluderat; • marktransport från flygplatsen till lägenheten; • privat transfer tur och retur mellan lägenheten och National Stadium of Wales; • 2 nätters boende i en servad lägenhet i Bristol; och • 100 GBP i fickpengar till vinnaren; (tillsammans ”Priset”). Flyg finns tillgängliga från Stockholm. Flygrutten kan vara indirekt. 15. Priset inkluderar inte, och vinnaren ansvarar för: • reseförsäkring. Vi rekommenderar att en passande reseförsäkring för vinnare och medresenären införskaffas (på vinnarens egen bekostnad) före avresa; och • alla kostnader är inte utskrivna i dessa Regler och villkor, som (i tillämpliga fall) all transport (inklusive till och från avgångsflygplats), matkostnader, sevärdheter, utflykter, behandlingar, hyrbil, visum, personliga utgifter, fickpengar, försäkring och andra oförutsedda utgifter. 16. I den utsträckning som är tillåten under lokal lag ska vinnaren själv stå för alla skatter (inklusive men ej uteslutande moms och statliga och lokala skatter, men exklusive skatter på flygresan) som medförs av Priset och konsekvenser därutav. 17. Vinnaren och medresenären är ansvariga för att införskaffa giltiga pass och visum samt, i tillämpliga fall, lämpliga vaccinationer vid utlandsresor. 18. Det är ett krav från Element att vinnarna och deras gäster anger sina passuppgifter (antingen genom att skriva ned dem i ett e-postmeddelande eller genom att skanna in passen) och skriftligt intygar att de godkänner pris och researrangemang. Deltagaren måste ha fullständiga pass som är giltiga under minst 6 månader framåt vid tidpunkten för resan. Boendet baseras på 2 vuxna som delar på en lägenhet. Resan är mellan den 2-4 juni 2017 och vinnare måste vara tillgängliga att resa de datumen. Ett giltigt kredit- eller bankkort krävs som säkerhetsdeposition vid incheckning på hotellet. 19. Genom att delta i Tävlingen godkänner deltagarna att Priset kommer i ”befintligt skick” och att varken Hotels.com eller något av de andra involverade företagen ger någon garanti av någon natur när det gäller Priset. Priset kan inte återbetalas eller överföras till en annan person. Det finns inte möjlighet att få kontanter, varken helt eller delvis. Hela priset måste användas vid ett och samma tillfälle. När bokningen väl är gjord kan den inte ändras på något sätt. 20. Den som skickar in det mest originella, roliga och tydliga svaret vinner tävlingen. Vinnaren utses den 12 maj 2017 av en oberoende domare vars beslut är slutgiltigt. Om tävlingen blir oavgjord går priset till deltagaren på andra plats (vilken bestäms av den oberoende domaren). 21. Deltagarna godkänner att all upphovsrätt och andra immateriella rättigheter i deras bidrag till Tävlingen tillhör Expedia och genom att delta i Tävlingen samtycker deltagarna härmed ovillkorligen och oåterkalleligen till att överlåta till Expedia, som ensam ägare med full äganderätt, genom aktuell överlåtelse av samtliga nuvarande och framtida rättigheter, samtliga rättigheter, äganderätt och nyttjanderätt i samtliga immateriella rättigheter i eller på grund av deras bidrag i Tävlingen, inklusive rätten att utveckla, ändra, överföra och överlåta sådana rättigheter, under rättighetens hela varaktighet. Deltagarna samtycker härmed även till att oåterkalleligen och ovillkorligen avstå från alla ideella och liknande rättigheter i deras bidrag till Tävlingen samt att åta sig att utfärda de dokument som rimligen krävs av Expedia för att kunna fullborda överföringen eller överlåtelsen av samtliga rättigheter, äganderätt och nyttjanderätt som hänvisas till i dessa Regler och villkor till Expedia. Deltagarna framhåller och garanterar härmed att de har alla rättigheter som krävs för att upplåta de rättigheter som avses i stycke 22, och allt material som utgör en del av deras bidrag till Tävlingen, och all användning av sådant material av eller i Expedias ställe, och att de godkänner alla tillämpliga lagar, regler och förordningar och inte bryter mot eller på annat sätt kränker immateriella rättigheter eller andra rättigheter hos någon annan tredje part. 22. Vinnaren meddelas senast den 19 maj 2017 via den e-postadress som uppgavs i samband med att bidraget skickades in. Vinnaren av priset kan behöva skicka in giltig legitimation för att ta emot priset. Element kommer att meddela och kontakta vinnaren angående priset via den e-postadress som Hotels.com tillhandahåller och Element sköter bokningen av priset på vinnarens vägnar, i enlighet med dessa Regler och villkor. Alla papper och resedokument, inklusive flygbiljetter, hotellbokning och biljetter till UEFA Champions League-finalen, skickas till vinnaren via e-postmeddelande och post. 23. Om e-postmeddelande som skickats till vinnarna återsänds för att de inte kan levereras förbehåller sig Hotels.com rätten att tilldela en annan deltagare priset. Om vinnaren inte har gjort anspråk på priset vid det datum som anges i vinstmeddelandet förbehåller Hotels.com sig rätten att tilldela en annan deltagare priset. 24. Om Hotels.com eller Element, på grund av force majeure eller orsaker bortom Hotels.coms rimliga kontroll, inte kan tilldela någon deltagare priset så som det beskrivs i dessa Regler och villkor förbehåller den relevanta parten sig rätten att dela ut ett 25. Om ett misstag resulterar i att fler än en vinnare utses i Tävlingen förbehåller Hotels.com och/eller relevant prisleverantör sig rätten att när som helst dela ut priset med hjälp av utslagsfrågan eller att dela upp priset, eller värdet av priset, mellan Tävlingens vinnare. 26. Prisleverans innebär inte att Hotels.com, Element eller annan tredje part som på något sätt är inblandad i Tävlingen rekommenderar produkten eller produktleverantören. Klagomål eller frågor angående Priset skickas till Element. 27. Även om Tävlingen förekommer på Facebook är Tävlingen inte på något sätt sponsrad, stödd, administrerad eller förknippad med Facebook och du godkänner att Facebook inte på något sätt är ansvarigt. Du lämnar informationen till Hotels.com och inte till Facebook. Informationen du lämnar kommer endast att användas för de ändamål som anges i dessa Regler och villkor, inklusive paragrafer 6, 9, 12, 13, 18, 21, 22, 23, 29 och 33. 28. Hotels.com kommer att samla in och hantera deltagares personliga uppgifter, och dessa kan komma att delas med Hotels.coms agenter och partnerbolag (inklusive sådana utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, som kanske inte har samma nivå av skydd för personlig information som länder inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, och inklusive Element) om detta krävs för att förrätta Tävlingen och leverera priset till vinnaren. Deltagares namn och andra personuppgifter från deras bidrag till tävlingen kommer att samlas in och förvaras av Hotels.com och dess partnerbolag (inklusive sådana utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och hålls i enlighet med den för tillfället gällande integritetspolicyn, se nedan: • https://sv.hotels.com/customer_care/privacy.html (Sweden). 29. Hotels.com förbehåller sig rätten att ändra, ställa in, avsluta eller upphäva Tävlingen helt eller delvis enligt eget tycke, om det finns anledning att tro att Tävlingen inte går att utföra enligt dessa Regler och villkor eller i händelse av virus, datafel eller störning från obehörig person eller annan orsak som ligger utanför Hotels.coms rimliga kontroll som kan förvanska eller påverka Tävlingens administration, säkerhet, opartiskhet eller korrekta förfarande. 30. Varken Hotels.com eller något av dess dotterbolag eller partnerbolag ansvarar för tillstånd, omständigheter, förluster, fel eller förseningar som orsakas av händelser utom deras kontroll, till exempel (men inte begränsat till) handlingar eller försummelser av leverantörer som valts av Hotels.com för att tillhandahålla priset eller annat som kan störa eller förvanska Tävlingen, eller som kan leda till förlust av eller skada på priset då det är på väg till vinnaren. 31. Med undantag för fall Hotels.com har brutit sitt rättsliga eller avtalsenliga åtagande, är varken Hotels.com eller MasterCard ansvariga för eventuella skador, förluster eller personskador som sker till följd av deltagande i Tävlingen eller deltagarens accepterande och/eller användning av priset, eller för tekniska fel eller fel på maskin- eller programvara, förlorad, undermålig eller otillgänglig nätverksuppkoppling eller något annat problem som kan begränsa eller förhindra möjlighet att delta i Tävlingen. Hotels.com och MasterCard ansvarar inte för eventuella borttappade, skadade, fördärvade, ofullständiga, oläsliga eller på annat sätt oläsbara bidrag. Bevis på att tävlingsbidrag har skickats in är inte giltigt bevis på att Hotels.com har tagit emot bidraget. Ingenting i dessa Regler och villkor ska på något sätt inskränka Hotels.coms, eller MasterCards ansvar vid dödsfall eller personskada som sker till följd av dess försumlighet eller vid något annat fall där ansvar enligt lagen inte ska inskränkas. 32. Hotels.com kan efter eget gottfinnande avvisa deltagare som anmäler sig eller försöker anmäla sig till Tävlingen på ett sätt som Hotels.com på rimlig grund anser bryta mot dessa Regler och villkor eller som till sin natur är orättvist gentemot andra deltagare (till exempel men inte begränsat till manipulering av Tävlingens gång, fusk, hackning, bedrägeri eller annat ohederligt förfarande såsom uppsåt att irritera, skymfa, hota eller trakassera andra deltagare eller Hotels.com och/eller någon av dess representanter). När sådana handlingar har påverkat Tävlingen betydligt kan Hotels.com, efter eget gottfinnande, dessutom lägga till ytterligare steg i Tävlingen om det anses skäligen nödvändigt för att lösa eventuella problem som uppstår till följd av sådana handlingar. 33. Alla Hotels.coms beslut som fattas angående Tävlingen är slutgiltiga och Hotels.com kommer inte att svara på någon korrespondens från deltagare. 34. Dessa Regler och villkor regleras av lagstiftningen i Sverige. Domstolarna i Sverige ska ha exklusiv domsrätt vid eventuella dispyter och anspråk som uppkommer i samband med Tävlingen eller dessa Regler och villkor.


.