Hitta en tävling

Sök i vår databas för att hitta tävlingar du letar efter hos TävlingsCentralen.

Search result for: gratis se

Har ni märkt något? Det har smygit sig in lite förändringar på vår sajt...
Den största och bästa förändringen är nog att vi nu satt upp alla kategorier på ett översiktligt sätt, så att man kan leta tävlingar i dom kategorier som man är mest intresserad av. Om man vill förstås - om man hellre gillar att se alla färgglada tävlingar på en och samma sida så finns den så klart kvar.
Jag hoppas att ni kommer att ha mycket nytta av denna förbättring!


Julen kanske kan tyckas vara långt borta - men redan nu kan du tävla om 15.000 kr att kunna handla julklappar för. Den första jultävlingen denna säsong har kommit!

Jag antar att det inom kort framtid poppar upp en massa tävlingar med julanknytning. Vinn julklappar, vinn paket, vinn julgran....ja, vad kan det mer bli? Och visst kan det vara trevligt att kura ihop sig i soffan och se fram emot lite julmys - särskilt dessa kalla, mörka höstkvällar! Kolla in tävlingen här:
Vinn pengar till julklappar


James Bond filmen har inte ens haft premiär ännu men redan kan vi se fram emot nästa storfilm!

Estrella har just nu en tävling där du kan vinna galapremiärbiljetter till den exklusiva förhandsvisningen av 'Hobbit:En oväntad resa' den 11/12 december (första priset är inklusive resa och hotell!). Det finns många andra fina priser också, nämligen 30 premiärbiljetter (i 15 städer), 200 vanliga biobiljetter, 100 st Hobbitmössor (hi hi) och 100 st chipspåsar av Estrella (mums). Inte dåligt va?
För att delta i tävlingen måste du ut på ringjakt! I sann Hobbit-anda gäller det att hitta 9 ringar, fördelade över Internet och på Estrellas produkter. Ut och leta genast, klicka på ringen nedan! (fast den räknas nog tyvärr inte som en av de nio...)

Vinn_galapremiärbiljetter


Tycker du jul är kul men bävar för att planera/handla/laga själva julmaten? Jag har hittat den perfekta jultävlingen till dig: Vinn en julkasse full med ekologiska, färska råvaror och recept för ett komplett julbord! Julkassen levereras bekvämt ända fram till dörren några dagar innan julafton. Kan det bli bättre!? Delta i den här tävlingen och se om du kanske kan bli en av de lyckliga vinnarna som kan ta det lugnt i jul! Ja, en liten sak krävs, du måste göra ett litet rim passande till julkassen.....'snälla ge en julkasse till Lasse....' hrm, du kanske kan bättre än så?

Vinn_julkasse


Medans de flesta var upptagna med att öppna paket och mumsa på skinka och annat gott till julen var vi på TävlingsCentralen flitiga med att bygga om litegrann här på sidan. Vi är inte riktigt klara än, det kommer mer, så ha lite tålamod med oss. Tanken är förstås att sidan ska bli ännu bättre och överskådlig. Det ska bl.a. bli mer information om tävlingarna, för det är en sak som många verkar vilja ha (vi lyssnar på era kommentarer och önskningar!). Häng med så får ni se hur vi utvecklar oss.
Ett nytt år har precis börjat och folk börjar redan se fram emot årets Melodifestival. Du också? Nu har du chansen att vinna biljetter till genrepen för uttagningarna i Malmö den 8/2 och 9/2 i Malmö Arena. Vinsten gäller biljetter till genrep av den svenska Melodifestivalens deltävling i Malmö.

Det finns 24 priser i potten och varje lycklig vinnare vinner hela fyra biljetter var. För att delta i tävlingen behöver du endast svara på en fråga och motivera varför just du ska vinna. Kanske en ny stjärna upptäcks, missa inte!
alternative_text


Belodinestifalen, medonimesipalen, mevonidifalen....ja, Melodifestivalen är tydligen ett svårt ord att uttala om man är liten, ivarjefall för min lilla syster-dotter! Hon är inte den enda som pratar om denna show och jag gissar att en hel del av Sveriges befolkning kommer titta på finalen imorgon. Kanske några av er hade turen och vann biljetter till Friends Arena i Stockholm och kan se det hela live?

Om du skulle vilja vara med på riktigt på Eurovision song Contest i Malmö i maj och heja på vem-det-nu-blir-som representerar Sverige, det finns fortfarande flera tävlingar där du kan vinna Eurovision biljetter, klicka nedan isåfall. Undrar förresten hur min syster-dotter säger Eurovision Song Contest...
alternative_text


Det känns som att det är dags att upprepa vad TävlingsCentralen gör och står för, så att det är helt klart:

- Vi listar en massa tävlingar som är aktuella online i Sverige just nu
- Alla tävlingar har egna arrangörer, det är alltså inte TävlingsCentralens tävlingar och vi delar inte ut några priser
- Om du vill vara med i en av tävlingarna, klicka på den så öppnas själva länken till tävlingen och du kommer till tävlingsarrangörens sida där du fyller i alla uppgifter
- Vill du veta lite mer om tävlingen innan du deltar, t.ex. vem arrangören är, om det är en facebook tävling etc. så klicka på det lilla i:et i hörnet
- Vi gör en koll på tävlingar vi listar för att se om allting verkar vettigt och riktigt, men vi kan inte ta något ansvar för innehållet eller garantera att du vinner ett pris
- Vi försöker inte ha med ALLA tävlingar som finns (det finns ju även en del tråkiga...) men däremot vill vi ha med så många roliga och varierade tävlingar som möjligt, så att det ska finnas något för allas smaker

Vi får en hel del mail av er besökare och det är alltid roligt. Men ibland är det någon som skickar tävlingssvaret till oss och då tänker jag att det nog blivit lite missförstånd så därför ville jag klargöra ovan!

Om du har några andra frågor, kommentarer eller idéer så kontakta oss gärna!


Nyligen fick vi ett inlägg på vår Facebook sida där kommentaren var 'Knappt aldrig några vinnare som visas i alla tävlingar som kommer upp'. Det stämmer ju och här är förklaringen varför:

- Vi utser inte vinnarna och vet alltså inte vem som har vunnit.

Det gör tävlingsarrangörerna själva och visar sina resp. vinnare på sina egna webb- och facebook sidor. Vinnare brukar i de flesta fall även bli kontaktade via email och/eller telefon. Det är därför viktigt att hålla noga koll på mailboxen för att inte missa ett gratulations-mail!

TävlingsCentralen har hittills inga egna tävlingar (vi listar bara, se mer förklaring i bloggen från 2013-02-28) men det är mycket möjligt att vi kommer att ha det i framtiden, exklusiva tävlingar bara för medlemmar isåfall :)
alternative_text


Här är en lite annorlunda tävlingsuppgift som jag tycker är nämndvärd. Det gäller egentligen bara att gissa: Du ska gissa när flyttfågeln Fiskgjusen återvänder till Sverige efter sitt vinteruppehåll i varmare länder. Det ska markera när vintern är slut! Kunde vara en kul uppgift att lösa tillsammans med barnen, man kanske kan googla 'Fiskgjuse' och lära sig lite samtidigt? Vinsten är ivarjefall något som barn skulle se fram emot: en helg på Kålmården är ju en härlig familjeaktivitet.
alternative_text

Tävla om Kålmården-helg


Om du är juice drickare som jag är detta en tävling som du inte får missa. Här finns chansen att designa din egen juice och få den producerad på riktigt, med ditt namn och egen designat paket, förutom din unika juiceblandning som innehåll. Dessutom vinner du en årsförbrukning av Bravo juice.

Du bestämmer först vad du vill ha för ingredienser och sen hur ditt paket ska se ut. Du bestämmer även hur din juice ska heta och namnet på din smak. Hm, vad ska jag döpa min...? Linas Fläderdröm kanske? Min juice har nämligen fläderblom i sig, och ett antal hemliga ingredienser!

Denna tävling är inte helt gratis måste jag påpeka, du behöver 4 EAN-koder från Bravo juicer för att delta (+ helst kunna vara inloggad igenom Facebook, det verkar enklast). Men du har tid på dig att samla ihop dom, tävlingen håller på t.o.m. 31 maj 2013.

Starta dina kreativa geniknölar och designa din egen juice här

alternative_text


Blir du också galen när du ser detta krav i en tävling och vill slita ditt hår? Det är ju självklart att just jag vill vinna, varför skulle jag annars delta i tävlingen??!!
Du är inte ensam om att tänka så. Tävlingsarrangörerna behöver något att bedöma sina tävlingar på istället för att bara dra en slumpvinnare och det flesta kör då det här med 'motivera' för enkelhetens skull. För dom alltså. För en deltagare inte alltid så enkelt....

Vad ska man skriva? Vad skriver andra?
- En del rimmar. Det kan vara en bra grej som sticker ut i mängden. Se till att du hittade på rimmet och inte bara kopierade ifrån någon, om det upptäcks kan du bli diskvalificerad.
- Andra skriver en snyftig historia om varför dom vill ha priset. Jag tror personligen inte riktigt att det fungerar så bra. Idéen med tävlingar är att det ska vara kul, lättsamt och underhållande. En text som ber om medlidande passar inte riktigt in i det hela. Dessutom kanske juryn tvivlar på att det verkligen stämmer och undviker att ta det bidraget.
- Rolig text. Det tror jag mer på. Föreställ dig att du sitter i juryn och läser igenom flera hundratals bidrag, en efter en. Snark.... plötsligt är det någon text som får dig att skratta. Klart att den blir en favorit, eller hur?
- Ibland ser man att det vinnande bidraget har nämnt produktens namn i sin text. Det gör tävlingsarrangörerna lyckliga, så varför inte?

Blir du sugen på att testa lite i några tävlingar? Här hittar du flera med uppgiften Motivera varför du ska vinna


Kamera fantaster, se hit - Samsung tävlar ut deras nya supersnabba systemkamera NX300.

Personligen skulle jag vilja ha den för att den är så fin med sin retro-design. Men det är sannerligen inte retro gammeldags innuti! Den har t.ex. dubbelkanalig wifi, hybrid-autofokus och möjligheten att ta 3D-bilder och 3D-film i 1080p i 60 bilder per sekund. Egna 3D bilder, wow. Med den inbyggda Wi-Fi-anslutningen kan du även överföra bilder till din smartphone eller surfplatta omedelbart.

Svara på en enkel fråga, skriv en kort motivering och du kan delta i denna facebooktävling organiserad av Samsung Sverige, fram till 2013-06-13.
alternative_text


TV6 har just nu en tävling fram till 14 juni där du kan vinna resa till Los Angeles och få gå på röda mattan med stjärnorna från The Lone Ranger. Ja, och Johnny Depp har en av huvudrollerna så han måste ju bara vara där!

The Lone Ranger är en ny film som har premiär i USA den 22 juni (det är då du kan vinna att få vara med, så se till att du har tid den helgen att jetta iväg till Los Angeles för galapremiären!). Filmen ska vara fylld med både action och humor, den vill jag absolut se (även om det nu inte skulle bli i Los Angeles).

Johnny Depp är enligt min mening en fantastik skådis, tänk bara på hur många olika sorters roller han haft, t.ex. Edgar Scissorhands, Gilbert Grape, Chocolat, Charlie and the Chocolate Factory och inte minst Pirates of the Caribbean filmerna, för att nämna ett fåtal. Med alla dessa filmer i baktankarna har jag stora förväntningar på denna film - lova att hälsa från mig om du har lyckan att få vara med på galapremiären!!
alternative_text


Idag har jag något spännande att dela med mig av. Ett speciellt gästinlägg av Jon McKnight, medtävlare och författare till A Prize To Die For (svenska: Ett Pris Att Dö För). Jag hoppas att du gillar denna introduktion av Jons nya bok och kommer att njuta av att läsa hans roman lika mycket. Jag gjorde verkligen det och jag tycker att den som ivarjefall är lite tokig i tävlingar borde ha läst boken!
Just nu finns boken bara på engelska men här är hans inslag översatt till svenska så att alla ska kunna hänga med.

* * *

Tänk hur det skulle vara för en tävlare om webbplatser som denna inte existerade, Facebook hade inte uppfunnits, och du kunde inte googla svaret på någonting.

Istället för att delta i tävlingar via e-post eller sms skulle du behöva skriva allt för hand och sedan skicka allt med posten.

Och istället för att få daglig, aktuell information om de senaste tävlingarna från TävlingsCentralen skulle du behöva förlita dig på illustrerade tidningar som tryckts och skickats till dig en gång i månaden och var oftast inte särskillt aktuella när de damp ner i din brevlåda.

Tja, det är hur det var i början av nittiotalet - och författaren Jon McKnight, en tävlare i England, beskriver denna fjärran värld i A Prize To Die For, en komisk roman som lyfter locket på vår besatthet.

Här, i ett särskilt inslag för TävlingsCentralen, berättar han hur han kom upp med den vinnande idén för en roman ...

A Prize to die For

Berätta för folk att du är en tävlare och det finns en god chans att de kommer att tänka på dig som någon sorts nörd - någon som liknar en tågräknare eller en fågelskådare.
Men säg att du just har vunnit en bil, och plötsligt vill de höra allt och ger avundsjuka blickar. Sådan är situationen för tävlare. Människor är bara alltför villiga att framställa oss som förlorare (ganska ironiskt, under omständigheterna), men det ögonblick vi vinner något spektakulärt vill de alla veta hemligheten bakom vår framgång.
Jag upptäckte det sjäv, ett par decennier sedan, när jag vann en Audi värd nästan en årslön med en slogan som slog 3.000 andra i en nationell tidningstävling. Plötsligt var alla de människor som hade skrattat åt mig för att jag köpt 99 burkar kattmat trots att jag inte ägde en katt inte så skrattande längre. The National Lottery fanns inte i början av nittiotalet, så alla som vann t ex £ 1000 i månaden för livet ut skulle ha gjort förstasidesnyhet.
Det var medan jag skrev min 50 slogan för just en sådan tävling (jag vann andra pris på £ 100 per vecka för en vecka!) Att idén till min roman kom till mig. Vad händer om ett kämpande djurfoder företag försökte att publicera sin väg ut ur ekonomiska svårigheter genom att erbjuda ett £ 1.000 per månad-för-livet pris, men beslutade att fiffla med bedömningen så att den äldsta deltagaren vann? Företaget skulle få massor av positiv publicitet och försäljningen skulle skjuta i höjden, och det skulle inte kosta företaget mycket om vinnaren var en 95-åring vars medellivslängd skulle förmodligen förkortas med chocken av vinsten.
Men vad hände om något gick fel och priset delades ut, objektivt, till en tävlare som bara var 30? Verkställande direktör för djurfoder företaget skulle vara glödande av ilska när han inser att den unge vinnaren kan kosta honom en förmögenhet ... om han lever! Och så föddes handlingen...

Den korrumperade domare som skulle ha bestämt resultatet av tävlingen om han inte hade varit, eh, upptagen just då, pressas i rollen som en lönnmördare och försöker se till att den 30-årige vinnaren inte kommer att vara i livet för att njuta av sin vinst för mycket länge. Och det är inte det enda problemet den 30-årige Tim Wembury har att brottas med. Han har skämt ut sig själv otroligt av att köpa 36 kondomer för en tävling, bara för att finna sig själv i den enda staden i Storbritannien där brevbärare är i strejk, brevlådorna är förseglade och han kan inte posta sina tävlingsbidrag.

Och han tror att han har varit smart genom att anmäla sig i en tävling för sexiga italienska bikinis och bara gett sina första initialer på anmälningsformuläret så domarna kommer att anta att han är en kvinna ... men han har inte läst reglerna om att behöva bära sitt inköp till prisutdelningen. Oavsett hur framgångsrik han är, för Tim känns allting meningslöst om han inte kan vinna en sak han vill ha mest i världen: hjärtat av en kvinna. Han kan inte tro sin lycka när Dilly anländer vid hans dörr för att ta reda på mer om honom för djurfoder företaget, och hon verkar tycka om hans sällskap. Men är hon bara snäll mot honom eftersom det är hennes jobb? Och är hon en del av planerna för att skicka honom på en enkel resa till nästa värld? Tja, det måste du läsa romanen för att ta reda på!


Det räcker med att säga att detta är en av de mycket få romanerna någonsin som har en tävlare som hjälte (jag är bara medveten om en annan, som inte längre är i tryck), och tävlare överallt kommer att känna igen vår ovanliga och fascinerande värld vid varje bläddring av sidan. A Prize To Die For har mottagits väl hittills, med flera fem-stjärniga recensioner på Amazon. Recensenter har beskrivit den som "achingly funny", "a geem of a book" och "thoroughly enjoyable and entertaining". En kommentar, lyckligtvis typiskt, var: "Not many books make me laugh out loud and hoot with delight, but this one did" Det är väldigt trevligt av dem att säga så, men vad synd att de inte var en av domarna i juryn alla dessa år sedan!
Author Jon McKnight

Det är ett av problemen med att vara en romanförfattare: varje läsare är domare i sin egen jury. Kommer de tycka att det är lyckat skrivet och originellt? Står det vad den behöver säga i 72.000 ord eller färre? Och förtjänar boken att vinna utrymme i deras bokhylla? En annan vinnare skulle naturligtvis kunna vara Plymouth, min hemstad i England. Inte många romaner har utspelats här, men A Prize To Die For använder verkliga platser som människor kan utforska när de spårar karaktärernas steg. Det är en stor stad, och en perfekt bakgrund för en roman. Smeatons Tower, fyren på Plymouth Hoe, är skådeplatsen för ett mordförsök, medan det magnifika krigsmonument som dominerar stadsbilden i närheten har en hemlig kammare som ingen märker trots att otaliga människor inspekterar namnen på plakaten varje år. Men kanske de största vinnarna är tävlarna själva. Alla som läser A Prize To Die For (Ett Pris Att Dö För) kommer äntligen att förstå hur vår värld fungerar, vad som driver oss att ofta göra extrema ansträngningar för att delta i och vinna tävlingar, och hur givande belöningen av vår passion kan upplevas. Och nu kan du börja bedöma: kommer A Prize To Die For vinna en plats i din egen bokhylla?

* * *
A Prize To Die For Jon McKnight publiceras av Middle England Media och är tillgänglig för Kindle, Kobo eller iBook. Detaljer på http://www.aprizetodiefor.com och på A Prize To Die For Facebook-sida. Detaljer på http://www.aprizetodiefor.com och på A Prize To Die For Facebook sidan.

Vi har en hel del bloggare som regelbundet återkommer och tipsar oss om deras tävlingar och dom tar vi gärna med för vi tycker dom livar upp tävlingsvärlden. Det behövs en sund mix av tävlingar med kända varumärken och lite mindre kända och kanske de som man aldrig hört talas om men som har intressanta priser.

Vi vill lista de som har värdefulla, stora priser i potten som lyxiga resor, bilar och stora summor pengar, men även de som lottar ut lite mindre saker som DVDs, kosmetika, barnkläder eller kanske hemdekorationer. För visst kan man bli minst lika glad att vinna något sådant! Dessutom har man som deltagare ofta en större chans att vinna i 'små' tävlingar än när man deltar i en tävling där 10-tusentals andra antagligen också deltar.

Alla riktiga tävlare har en sak gemensamt, och det är att de inte bara vill vinna en sak och sen är det klart, nej, en passionerad tävlare vill vinna MÅNGA saker, hela tiden. Hos en riktig tävlare kliar det i fingrarna när de sätter på datorn och pulsen går upp lite när de scannar igenom TävlingsCentralens sidor efter nya fynd att vinna. De vet av erfarenhet att det gäller att satsa på en blandning av olika tävlingsarrangörer för att ha största chansen att dra hem vinster. Därför deltar de även i bloggtävlingar. Känner du igen dig? Då borde du hålla ögonen på bloggtävlingarna vi har, du med. De är för det mesta även lätta att delta i, ofta krävs bara en liten motivering, en like på facebook eller svar på en fråga. Några bygger in extra chanser för att vinna, t.ex. svara på tre frågor OCH göra like på facebook. Vem vet, kanske du även hittar en intressant blogg att läsa på köpet.

Har du en blogg och ordnar tävlingar på den? Hör gärna av dig till oss, så listar vi den med: Lista en tävling
alternative_text
Om du vill läsa mina andra blogginslag om att vinna i tävlingar, se här
Vinn tävlingar del 1 - Motivera varför du ska vinna
Vinn tävlingar del 2 - Facebook tävlingar, varför finns de egentligen
Vinn tävlingar del 3 - öppna facebook konto för facebook tävlingar


Just nu hittar du flera resor till USA under kategorin Resor. Det finns tre soliga resor till populära beach ställena Florida, Miami och Hawaii. Där lockar palmer, vita sandstränder, flamingos och hula hula tjejer. Ja, i Hawaii alltså, jag har inte sett några i Florida. Där kan du istället hitta Disney World som är mycket populärt både för barn och vuxna.
Vinn_hawaii � � � Vinn_florida � � � Vinn_miami

Om du gillar Beyoncé ska du inte missa tävlingen där du kan vinna en resa till New York och se hennes show där. Se bara till att du kan åka till USA den 17:e December 2013 och att du kan erhålla de inresetillstånd som krävs för en resa till USA.
alternative_text
En annan populär tävling för USA är att se premiären av nästa Hunger Games filmen den 18 november i Los Angeles. Samma sak gäller här som i Beyoncé tävlingen, du måste vara fri på just det datumet och kunna få inresetillstånd för USA (om du inte har ett svenskt pass kanske du behöver söka visum i förväg, kolla med ambassaden).
alternative_text

Lycka till, vilken tävling du än vinner i och skicka gärna ett vykort till TävlingsCentralen!


Flera tävlingar i anknytning till premiären av Rush den 4:e oktober, en rasande snabb film om Formel 1 rivalerna James Hunt och Niki Lauda. Den här filmen ser många fram emot med stora förväntningar, dels för att den är baserad på en riktig historia, dels för att man är nyfiken på det glamorösa (och inte så glamorösa, snarare skrämmande) livet bakom Formel 1.

alternative_text
I huvudrollerna ser vi Chris Hemsworth som James Hunt och Daniel Brühl som Niki Lauda. Tjejer som ser denna film kommer nog sucka med ögonen i kors över den australienska snyggingen Chris Hemsworth. Visst, han har bedårande blå ögon och en sexig mörk röst, men jag tycker ändå det är den tyska skådespelaren Daniel Brühl som man ska lägga märke till här. Han verkar vara en liten, ganska tyst och försiktig personlighet men som kan förvandla sig otroligt för en roll. Hur han spelar perfektionisten och den väldigt direkta Niki Lauda är beundransvärt. Och hur många tyska skådisar är det som får en huvudroll i en Hollywood film? Hut ab, som man säger på tyska (ungefär: jag tar av mig hatten i din ära).

I flera tävlingar kan du vinna biobiljetter för att se filmen och det finns en tävling där du kan vinna att få provköra en Ferrari och en Lamborghini! En sällsynt möjlighet som inte skall missas! Du hittar tävlingarna under kategorin: Film och Musik Kolla in intervjun på YouTube med Daniel Brühl när han berättar hur han mötte Niki Lauda personligen: Rush: Daniel Brühl Niki Lauda On Set Interview


För alla som redan är sugna på julen så har vi börjat samla ihop alla tävlingar som har något med julen att göra. Det kan vara pengar till julen, julbord, juldekorationer och förstås julkalendrar. Det är inget överflöd av tävlingar än men var säker på att det kommer att fyllas upp ordentligt under de närmsta veckorna!

Inte alla tävlingar håller på ända till julafton; flera slutar i början/mitten av december så att man ska hinna få sin julklapp i god tid innan dopparedagen. Det brukar även finnas en del resor, t.ex. julshopping resor eller resor till julmarknader och weekendresor. Förra året fanns det flera tävlingar för att resa och se tomten, det var populära familjetävlingar. Julshoppingresor till storstäder brukar också vara väldigt populärt, hoppas sådana snart dyker upp.

Om du tycker det är för tidigt med julsnack i november, ignorera detta och kom tillbaka i december, men för alla andra - klicka på granen för en liten titt:
alternative_text


Spanska Turistbyrån har just nu en tävling där du kan vinna en resa till Baskiens största stad Bilbao. Där ligger bl.a Guggenheimmuseet som är en stor turistattraktion. I priset ingår flyg tur/retur till Bilbao för 2 personer och 3 nätter på ett 4-stjärnigt hotell. När jag såg alla fina bilder av Baskien på tävlingssidan blev jag mycket sugen på att åka dit. Det ser supermysigt ut och den här resan kunde passa perfekt för en förlängd helg.

För att delta ska du svara på 3 frågor och dessutom säga vad du får för associationer till själva ordet Baskien. Här blev det lite pinsamt för mig, för min spontana tanke var direkt en Baskermössa och samtidigt tänkte jag att det måste ju vara helt fel, är det inte nått franskt...? Här var jag tvungen att googla lite och se där, Baskermössan är en mjuk, rundkullig mössa utan skärm, ofta av filt som faktiskt kommer ifrån Baskien (som ligger i norra Spanien). Så min spontana tanke var alltså inte fel alls.

Har du en annan tanke när du hör Baskien? Du kan delta i tävlingen här:
alternative_text


Så här i början av året får jag alltid lust till att röja undan lite, städa upp och starta på nytt. Det är precis vad jag har gjort här på TävlingsCentralen; gått igenom alla tävlingar för att se att det inte hänger runt några gamla och utgångna (det är ju jämt irriterande), gått igenom emails och sorterat, och naturligtvis laddat upp nya tävlingar.
En skön tävling jag hittat, i samband med städning, är en där du kan vinna ett års städning hemma hos dig. Visst vore det väl en lyxig känsla att en städhjälp som alltid gör grovjobbet och du kommer hem till ett rent och skinande hem. Drömmen för många, men inte alla har råd.

Städhjälpen är 3,5 timmar varannan vecka i ett helt år. 2:a och 3:e pris är en årsförbrukning Edet Soft (toalettpapper), som också är de som organiserar tävlingen. För att delta ska man svara på några frågor och motivera varför man vill vinna. Tävlingen avslutas sista april så det finns gott om tid kvar att delta.
alternative_text


Du har väl inte missat alla skotävlingar som är aktuella just nu? Det måste vara för att arrangörerna redan har lite vårkänslor, eller hur? Man vill inte se slaskiga vinterstövlar längre utan ser fram emot lätta sneakers, pumps, high heel sandaler och allt vad det nu finns som INTE påminner en om kylan.
Klicka på skorna nedan så kommer du till där vi samlar alla skotävlingar
alternative_text


Vinn en fantastisk semester i Irland för två. Tourism Ireland har en härlig tävling just nu som jag bara måste berätta om. Priserna, en resa till Irland, är mycket trevligt förstås, och att delta är mycket roligt också.

Hur gör man? Jo, man ska skapa en fantastisk 'float' som du gör igenom att använda roliga detaljer och karaktärer från en online app (sidorna tar en liten stund för att öppna, men det är värt det). Din float kan sedan gå med i The Fantastic St Patrick's Parade som du kan se på en gång och sedan få dina vänner att gilla den. De 20 floats med flest likes är de som kommer med i den slutliga utlottningen. Du kan titta på floats som redan gjorts av andra människor för att få lite idéer om vad du kan göra.

Sidorna är mycket bra gjora och ser inbjudande ut, tycker jag, och det är en skön omväxling från din vanliga 'motivera'- tävling , definitivt! Tävlingen är kopplat till Facebook, men om du inte är på Facebook kan du delta i alla fall, det är bara att följa länken. Tävlingen är på engelska, men det är inte alls komplicerat Vinn Irland semester

Jag kan stolt presentera min float, visa mig om du kan göra bättre!
alternative_text


Fazer har just nu ett enastående pris i sin tävling 'Kom över till den mörka sidan', som antagligen anspelar på deras lite mörkare brödsort.

Vinsten är en resa till Berlin och en middag på restaurang Unsicht-Bar. Det speciella med denna restaurang är att middagen serveras i mörker, inte bara utan lampor utan i kolmörker! Man ser inte ett jota, verkligen. Idéen är att andra sinnen ska få ta över; smak, lukt, känsel och hörsel. Och, som jag vet att grundidéen var när denna restaurang började, få en förståelse av hur det är att inte kunna se något. All service personal som serverar är nämligen blinda. För dem är det hela helt normalt, de hittar allt, medans du skulle snubbla fram!

Det tyska ordet unsichtbar betyder osynlig på svenska, plus att i ordet gömmer sig Bar, som inte betyder något annat än bar, man kan ju äta och dricka här!

Ett oerhört intressant pris, tycker vi, och en jättebra chans att komma till trendiga Berlin, denna tävling ska absolut inte missas. Tävlingsuppgiften är ganska enkel, man ska svara rätt på bildfrågan och skriva det mest aptitretande påläggsförslaget. Tävlingen varar fram till 11 maj.
alternative_text


Kosmetika o Smycken Tävlingar

Tävla om makeup, dofter och parfymer. Vinn nagellack från OPI för tjusiga händer, mascara och ögonskuggor för vackra ögon. Få gratis ansiktskrämer, lyxiga spa-paket för ditt hår och andra hudvårdsartiklar. Kanske du kan vinna en makeover. Här hittar du även tävlingar där du kan vinna fina smycken som halsband, diamantringar och örhängen, gratis klockor. Vinn Max Factor, L’Oréal, Vichy, Yves Rocher, Nivea och andra kända märken. Vinn nylanserade skönhetsprodukter. Se om din favoritdoft lottas ut just nu eller kanske ett snyggt armband!.