Motivera varför just du ska vinna

Blir du också galen när du ser detta krav i en tävling och vill slita ditt hår? Det är ju självklart att just jag vill vinna, varför skulle jag annars delta i tävlingen??!!
Du är inte ensam om att tänka så. Tävlingsarrangörerna behöver något att bedöma sina tävlingar på istället för att bara dra en slumpvinnare och det flesta kör då det här med 'motivera' för enkelhetens skull. För dom alltså. För en deltagare inte alltid så enkelt....

Vad ska man skriva? Vad skriver andra?
- En del rimmar. Det kan vara en bra grej som sticker ut i mängden. Se till att du hittade på rimmet och inte bara kopierade ifrån någon, om det upptäcks kan du bli diskvalificerad.
- Andra skriver en snyftig historia om varför dom vill ha priset. Jag tror personligen inte riktigt att det fungerar så bra. Idéen med tävlingar är att det ska vara kul, lättsamt och underhållande. En text som ber om medlidande passar inte riktigt in i det hela. Dessutom kanske juryn tvivlar på att det verkligen stämmer och undviker att ta det bidraget.
- Rolig text. Det tror jag mer på. Föreställ dig att du sitter i juryn och läser igenom flera hundratals bidrag, en efter en. Snark.... plötsligt är det någon text som får dig att skratta. Klart att den blir en favorit, eller hur?
- Ibland ser man att det vinnande bidraget har nämnt produktens namn i sin text. Det gör tävlingsarrangörerna lyckliga, så varför inte?

Blir du sugen på att testa lite i några tävlingar? Här hittar du flera med uppgiften Motivera varför du ska vinna ©TävlingsCentralen 2013-02-11

.